John's Week CD/VINYL/DVD


Soen

Imperial (2021)

TIP!

Deze Zweedse band rond medeoprichter en ex-Opeth drummer Martin Lopez verrast met zeven complexe maar toegankelijke songs waarbij zanger Joel Ekelöf uitstekend zijn ding doet. Het is meer prog dan metal ook door het gebruik van een mellotron.

Arc Of Life

Arc Of Life (2021)

TIP!

Het zoveelste side-project van het huidige Yes. Met Jon Davison en Billy Sherwood als voornaamste leden verwacht je wel iets beters dan dit. Er zijn goede momenten maar door het zwakke songmateriaal en de te volle productie blijft het middelmaat.

Strawbs

Settlement (2021)

TIP!

Ruim vijftig jaar na de oprichting een opmerkelijk goed levensteken. Met een bezetting die er zijn mag refereert het aan de elektrische periode uit de hoogtijdagen. Met zelfs een bijdrage van ex-lid John Ford. In lock-down kan er van alles.

Blackfield

For the Music (2020)

TIP!

Zo verrassend als de eerste twee albums is het nooit meer geworden. Maar deze mag er, hoewel met net dertig minuten kort, best zijn. Aviv Geffen is niet beter gaan zingen en de nummers waar Steven Wilson dit doet springen eruit. Goede Progpop.

Transatlantic


TIP!

Twee versies van een album van een band waarbij minder niet meer is. Gelukkig maar, de som van vier heel verschillende delen is weer een buitengewoon spektakel. Het kan lang zijn maar blijvend boeiend. Dus de “Ultimate Edition” heeft mijn voorkeur.

Rick Wakeman


TIP!

In zijn omvangrijke oeuvre zitten meesterwerken en regelrechte missers. Dat geeft hij ook zelf toe. Maar deze is onverwacht goed. Naarmate ik het vaker beluisterde is het een topper geworden. Niet zijn beste album maar deze is bijzonder en boeiend.

Big Big Train


TIP!

De ‘lockdown' doorkomen met concertfilms bekijken is een aangename tijdpassering. Een recente show is ook alweer uit 2019. Een topper op allerlei gebieden. Ze moeten wel op zoek naar een paar nieuwe bandleden maar daar is ruim de tijd voor.


John's Week CD's 2020

John's Week CD's 2019

John's Week CD's 2018

John's Week CD's 2017

John's Week CD's 2016

John's Week CD's 2015

John's Week CD's 2014

John's Week CD's 2013

John's Week CD's 2012

John's Week CD's 2011

John's Week CD's 2010

John's Week CD's 2009

John's Week CD's 2008

John's Week CD's 2007

John's Week CD's 2006

© 2003-2021 OJE Music OJE Web All Rights Reserved