John's Week CD/VINYL/DVDWhite Willow

Future Hopes (2017)

TIP!

Vooraf veel lovende verhalen. Komt het door de matige geluidsmix of was er niet meer van te maken? De nieuwe zangeres zingt vlak en onverstaanbaar. De band speelt stroef. De songs zijn ook al niet pakkend. Voor mij een tegenvaller.

Steve Hackett


TIP!

Album vijfentwintig! is erg veelzijdig. Niet alleen door de het gebruik van exotische instrumenten door diverse gasten. Kenmerkende Hackett-elementen zijn er natuurlijk ook. De tijd moet nog leren of het één van de betere maar niet zijn beste is.

IQ


TIP!

Een spektakel is een optreden van IQ niet, eerder vakkundig en degelijk. Zelfs met Peter Nicholls waar nog altijd geen sleet op zit. Hun eerste blu-ray met een uitstekend beeld en geluid. Alleen waarom komt zo'n registratie uit 2014 pas nu uit?

Mostly Autumn

Sight of Day (2017)

TIP!

Het twaalfde album levert niet opeens een andere band op. De progfolk stijl levert wel nieuwe elementen. Een boeiend geheel is daardoor het resultaat. Herkenbaar en afwisselend zonder verre horizonten te verkennen.

Gorden Giltrap & Oliver Wakeman


TIP!

Bij toeval ontdekte ik dit verrassende album. En dat is best vreemd gezien de medewerking. Zoals zangers Paul Manzi en Benoit David en drummer Johanne James. Dat met een excellerende Wakeman en de bijzondere eigen stijl van Giltrap.

Asia

Gravitas (2014)

TIP!

John Wetton overleden. Behorend bij de beste zangers van de Progscene. Begeerd door veel musici, ook voor zijn mooie baslijnen. Family, King Crimson, Uriah Heep, Roxy Music, UK, Eno, Brian Ferry, Ayreon, solo. En Asia natuurlijk. Dit was de laatste.

Marillion


TIP!

Wederom een album integraal live. Marbles dit keer. De zaal in Port Zélande leent zich uitstekend voor mooie registraties. Songs goed, band goed, beelden goed, geluid goed. Het totaal is meer dan uitstekend. Er is al veel live materiaal van Marillion maar dit voegt opnieuw iets moois toe.

The XX

I See You (2017)

TIP!

De eerste albums waren succesvol ondanks de minimalistische muzikale aanpak. Op deze is de songgerichtheid groter maar blijft de speciale sfeer behouden. Het artwork is een variant op zoals eerder gedaan. Opvallend en herkenbaar door de eenvoud.

Dungen

Häxan (2016)

TIP!

Er zijn bands die elk album blijven verrassen. Hier met filmmuziek voor de oudste nog beschikbare animatiefilm 'The Adventures of Prince Achmed'. Een muzikaal spektakel van psychedelisch tot folk, jazz en klassiek. Afwisselend enerverend en dromerig.

John's Week CD's 2016

John's Week CD's 2015

John's Week CD's 2014

John's Week CD's 2013

John's Week CD's 2012

John's Week CD's 2011

John's Week CD's 2010

John's Week CD's 2009

John's Week CD's 2008

John's Week CD's 2007

John's Week CD's 2006

© 2003-2017 OJE Music OJE Web All Rights Reserved