John's Week CD/VINYL/DVDNick D'Virgilio

Invisible (2020)

TIP!

Hij is bekend als drummer hoewel hij eigenlijk een multi-instrumentalist is en aardig kan zingen. Zijn tweede soloalbum, hoewel, er doen heel wat bekende en minder bekende gasten mee. Een prima resultaat zonder direct een eigen gezicht.

Magenta


TIP!

Robert Reed is projectmatig altijd actief maar vergeet zijn band niet. De al jaren stabiele bezetting zorgt niet opeens voor heel andere muziek maar trouw aan hun stijl is het weer dik in orde. In zes nummers worden mij onbekende horror acteurs belicht.

Dool

Summerland (2020)

TIP!

Niet bij de progrock behorende bands kunnen superalbums maken. Deze Nederlandse groep onder aanvoering van Ryanne van Dorst (zang/gitaar) blinkt uit in donkere psychedelica met een metalen randje. Zo goed dat je het blijft draaien.

Pure Reason Revolution

Eupnea (2020)

TIP!

De groep verdween tien jaar geleden na drie albums. Ik vond het nogal opgefokte muziek met veel bliepjes die vooral anders wilde zijn. Maar nu lijkt alles beter op zijn plaats al is de band tot een tweetal gereduceerd. Vooral de lange songs bevallen goed.

The Neal Morse Band


TIP!

De zoveelste live registratie van Morse nu met zijn band. Portnoy is sowieso genieten en ze spelen dit keer in Brno. Alleen de performance blijft amateurtoneel waarbij, echt dramatisch, de cameramensen bijna evenveel in beeld zijn als de bandleden.

Glass Hammer

Dreaming City (2020)

TIP!

Kan een band die veel maar nooit spraakmakende albums maakte nog verrassen? Ja dat kan. Het leidend duo Babb/Schendel heeft met een handvol nieuwe namen andere muzikale wegen gezocht. Bovengemiddeld goed en het boeit van begin tot eind.

Anubis

Homeless (2020)

TIP!

Deze Australische band is al ruim vijftien jaar bezig. Vreemd is dat ik het niet eerder ontdekte. Of komt dat doordat ze geen label hebben kunnen vinden en moeilijk verkrijgbaar is. Merkwaardig, want ze maken frisse, filmische prog die heel boeiend is.

Lazuli


TIP!

Mijn eerste kennismaking met de band. Opmerkelijk is het geluid van de Léode, een elektronisch instrument dat gitarist Claude Leonetti ontwikkelde. Hij kan na een ongeluk een hand niet meer goed gebruiken. Bijzondere Franse progrock op hoog niveau.

Godsticks

Inescapable (2020)

TIP!

Ik leerde de band kennen doordat zanger/gitarist Darran Charles bij Pineapple Thief het gitaarwerk kwam versterken. Eerdere albums vond ik goed maar niet opvallend. Echter, men is op alle gebieden enorm gegroeid. Een blijvende topper?

...And You Will Know Us by the Trail of Dead


TIP!

Een band waar alles te veel aan is. De naam, de titels, het artwork, de productie. Een niet te onderscheiden grote brei waarbij "Less is More" onbekend is. Ondanks dat is elk album bovengemiddeld en het luisteren waard.

Tame Impala

The Slow Rush (2020)

TIP!

Kevin Parker trekt veel aandacht en velen weten geen weg met zijn muzikale knutselwerk. Recensenten zijn het spoor bijster en kunnen slechts interessant doen met zinnige en onzinnige bespiegelingen. Een goed en bijzonder vierde album is het zeker.

Lee Abraham

Comatose (2019)

TIP!

De bassist van Galahad doet ook regelmatig solo uitstapjes. En hoe. Met erg goede songs die geweldig gespeeld worden. Dit keer één nummer bestaande uit acht secties die ook los te beluisteren zijn. Niet vernieuwend maar een hele lekkere cd.

Sons of Apollo

MMXX (2020)

TIP!

De eerste van 2020. Een beest van een band heet het en dat is het ook wel. Pas het tweede album na een “oversized live project”. Ik blijf het nogal lompe muziek vinden waarbij de progressieve momenten schaars zijn. Maar best ok hoor.

Vanden Plas

The Ghost Xperiment (Awakening) (2019)

TIP!

Vernieuwen doet de band niet. Wel doen waar men goed in is. Na vier jaar het negende album dat is gebaseerd op een paranormaal experiment (slik). De Duitse Dream Theater worden ze genoemd maar dat is kort door de bocht. Een deel twee volgt.


John's Week CD's 2019

John's Week CD's 2018

John's Week CD's 2017

John's Week CD's 2016

John's Week CD's 2015

John's Week CD's 2014

John's Week CD's 2013

John's Week CD's 2012

John's Week CD's 2011

John's Week CD's 2010

John's Week CD's 2009

John's Week CD's 2008

John's Week CD's 2007

John's Week CD's 2006

© 2003-2020 OJE Music OJE Web All Rights Reserved