John's Week CD/VINYL/DVDO.R.k.

Ramagehead (2019)

TIP!

Het derde album klinkt weer goed maar van de vorige twee weet ik me weinig te herinneren. Hoe kunnen bands dat toch? Goede muzikanten, prima songs, allerlei stijlen, het is zo ongrijpbaar. Of is dat juist de bijzondere kwaliteit ervan?

Mostly Autumn


TIP!

Het overlijden van gitarist Liam Davison, hoewel geen lid meer van de band, hangt over dit album heen. Sombere stemmingen. Het positieve is wel dat de band misschien hierdoor andere wegen zocht. Muziek als uitlaatklep kan heel goed zijn.

Within Temptation

Resist (2019)

TIP!

Door diverse oorzaken heeft het vijf jaar geduurd, eindelijk een nieuw album. Vertrouwd klinkend, compact gemixt met interessante en goede songs. Na zo'n lange tijd vind ik de gastbijdragen van liefst drie zangers wel creatieve armoede.

Anna von Hausswolff

Dead Magic (2018)

TIP!

Deze Zweedse componiste, zangeres en instrumentaliste maakt spannende, door drones en orgel gedreven muziek. Ze zingt als een kruising van Kate Bush en Lisa Gerrard. Donkere ambient met uitbarstingen die ook weer verstillen.

Gryphon

Reinvention (2018)

TIP!

Sommige bands die in het verleden opvallende, weinig succesvolle albums maakten blijven de aandacht trekken. Het bleek later nog beter dan destijds, wel enigszins gedateerd. Ruim veertig jaar later gaat men gewoon verder, in eigen beheer.

Änglagård


TIP!

Änglagårds Johan Brand heeft met nog twee leden van die band een nieuw project. Het is lang geleden dat daarvan iets vernomen is. Dit vervolg is niet ver weg van wat met toen maakte. Met veel gasten die wat extra's toevoegen.


John's Week CD's 2018

John's Week CD's 2017

John's Week CD's 2016

John's Week CD's 2015

John's Week CD's 2014

John's Week CD's 2013

John's Week CD's 2012

John's Week CD's 2011

John's Week CD's 2010

John's Week CD's 2009

John's Week CD's 2008

John's Week CD's 2007

John's Week CD's 2006

© 2003-2019 OJE Music OJE Web All Rights Reserved