OProg's Week CD
IQ - Subterranea
Klassieker binnen het genre...

IQ - Subterranea (1997)
Wat mij betreft is dit album samen met 'Ever' uit 1993 het hoogtepunt uit de discografie van IQ. Ondanks dat het album al weer meer dat tien jaar uit is heeft het niets van zijn glans verloren. Het sierde in het jaar van uitkomen al de top van menig jaarlijst en ook nu nog staat het terecht hoog in de toplijsten van albums uitgekomen de afgelopen vijftien jaar.

Volgens sommigen één van de beste albums ooit.

The Zombies - Odessey and Oracle (1968)
Om het veertigjarig bestaan van het album te vieren zal de groep maart 2008 weer enkele optredens geven. Het is dan ook niet zo dat ze stil gezeten hebben, want Argent en Blunstone treden nog steeds samen op. Onlangs is het album als mini-LP veschenen. Misschien een beetje een karige uitgave door het ontbreken van een boekje maar voor de verzamelaar een item dat niet mag ontbreken.

John Paul Jones
Solo-debuut van een legendarische bassist en toetsenist...

John Paul Jones - Zooma (1999)
Op het idee gebracht door het reünieconcert van Led Zeppelin trok ik afgelopen week 'Zooma' weer eens uit de kast. Het is een schijf met hele andere muziek dan je misschien zou verwachten. Niet voor niets is het uitgebracht op het DGM label van King Crimson en het geluid gaat ook die kant op. De muziek is erg experimenteel en virtuoos hoewel Led Zeppelin in 'Nosumi Blues' terug te horen is.
Camel - Never let Go
Mijn favoriete livealbum van de band...

Camel - Never Let Go (1993)
Dit concert is opgenomen in Enschede tijdens de tour van 'Dust & Dreams'. Dit album is in zijn volledigheid te horen en is nog indrukwekkender dan de studioversie. Latimer heeft enkele weken geleden een beenmergtransplantatie ondergaan en zal zijn energie nu helemaal moeten gebruiken om te herstellen. Het draaien van het album is voor mij een manier om aan hem te denken.
Coda - Sounds of Passion
Na jaren van stilte is er weer nieuws over Coda...

Coda - Sounds of Passion (1986)
Veel liefhebbers zien dit album als een groot progressief meesterwerk. Het is echter al jaren niet meer te krijgen. Daar gaat verandering in komen vernam ik deze week. 'Sounds Of Passion: The Album - The Demos 21st Anniversary Edition' verschijnt spoedig. Naast het album dus veel bonusmateriaal, waaronder de originele demo van het epische titelnummer. Ook zit er bij de uitgave een fraai boekje van 20 pagina's.
Een enorme klassieker

The Who - Who's Next (1971)
Na het succes van 'Tommy' ging Pete Townsend verder met zijn project 'Lifehouse'. Het gebeuren dat zowel muziek, beeld en theater moest combineren was voor de rest van de band niet te bevatten. Het plan viel in stukken uiteen om pas eind jaren negentig door Pete opgeraapt te worden. Wat destijds wel overbleef waren zijn beste nummers daarvan die samen een hoogtepunt van The Who werden.
Iona - The Book of Kells
De winter komt er langzaam aan...

Iona - The Book of Kells (1992)
De dagen zijn weer korter aan het worden en dat merk ik meestal ook aan mijn muziekkeus. Ik ga wat vaker over op warme, sfeervolle albums. 'The Book of Kells' is zo'n album. Eentje die, ook gezien het religieuze karakter, prima tot zijn recht komt met een aantal kaarsjes erbij. Een verpletterende cd over de ‘Book of Kells’, een verzameling geïllustreerde boeken over de vier evangeliën. De haast heilige sfeer van de tekeningen in deze boeken komt ook in de muziek voor.
Ik dacht dat ze inmiddels opgeheven waren...

Citizen Cain - Somewhere but Yesterday (1994)
...tot ik deze week las dat de groep een contract heeft getekend met Festival Music. Er komt, als alles volgens plan gaat, rond het einde van 2008 weer een nieuw album. Ook al het oude werk zal weer heruitgebracht gaan worden. Het materiaal verschijnt zowel in tastbare vorm als in digitaal formaat voor een prijs die volgens het label niet te weerstaan is.
Dream Theater - Falling into Infinity Demos 96-97
Materiaal dat nooit zou verschijnen.

Dream Theater - Falling into Infinity Demos 96-97 (2007)
Ik heb het hier over de instrumentale demo van 'Metropolis Pt. 2'. Volgens Mike Portnoy was de opname niet representatief voor de band en zou hij het nooit vrijgeven. Het nummer bleef op de plank liggen en de band schreef nieuw materiaal. Naast deze demo is ook de versie van 'Falling into Infinity' te horen zoals de band het wilde. Helaas wilde het label meer verkoop genereren en moest veel materiaal aangepast worden. Nu is het alsnog in originele vorm op cd verschenen.
Glass Hammer - On to Evermore
Glass Hammer heeft weer een nieuw album.

Glass Hammer - On to Evermore (1998)
En waarschijnlijk zal ik hem wederom aanschaffen. Om hem vervolgens niet veel te draaien. Om eerlijk te zijn blijft het meestal bij een paar luisterbeurten als hij nieuw is om vervolgens door te gaan naar de kast. Uitzondering op de regel is 'On to Evermore'. Door het schitterende 'Arianna' draai ik dit album nog wel met regelmaat.
Geweldig concert van deze Duitse band.

RPWL - Start the Fire (2005)
Het optreden had overigens ook een Engels tintje. Voormalig Genesis-zanger Ray Wilson heeft een geweldig bijdrage met twee nummers: 'Roses' van RPWL en 'Not About Us' van Genesis. Maar ook zonder hem staat de band zijn mannetje. Sterk zijn het geluid en setlist en door de snelheid vliegt de muziek voorbij. Voorbeeld voor elke band die ook eens een optreden uit wilt brengen.
Engelse neo-prog.

Final Conflict - Quest (1992)
Dit album was het tweede van de band. Het zat tussen 'Redress The Balance' en het vijf jaar later verschenen 'Stand Up' in. Hierna bleef het een lange periode stil rond de formatie. Pas toen er in 2003 weer een album verscheen onder de bandnaam FC kwam ik ze weer op het spoor. Inmiddels maken de heren weer gewoon gebruik van de naam Final Conflict.
Het beste album op aarde?

The Greatest Show on Earth (1998)
Dit album is een project van Martin Darvill. Mij verder onbekend maar hij is blijkbaar goed in netwerken. Zo heeft hij voor zijn project een enorme lading gastmuzikanten uit de Engelse prog op weten te trommelen. Arena, John Wetton, Nick Barrett, noem maar op. Hij is, als ik het juist heb, al een paar jaar aan een nieuw album bezig dat de even bescheiden titel 'The Greatest Story Ever Told' zou moeten krijgen.
Timelock
En wederom een SI Music uitgave...

Timelock - Louise Brooks (1993)
SIMPly 20 is het nummer. Ik leerde de band kennen doordat er een nummer van het album stond op de eerste SI Music Sampler. Met name 'Someday' blijf ik erg sterk vinden. Het is zelfs met regelmaat op Radio 3 te horen geweest. De band zou een jaar later nog 'The Dawn' opnemen om vervolgens pas acht jaar later terug te komen met 'Circle of Deception'.
Hoeveel vervolgalbums zouden op dit fraaie solodebuut volgen?

Martin Orford - Classical Music and Popular Songs(2000)
Medeoprichter en toetsenist Orford heeft na eerder al uit Jadis gestapt te zijn nu ook IQ verlaten. Naar eigen zeggen was hij de druk van in een band zitten zat en ook het op een democratische manier muziek schrijven heeft hem nooit echt lekker gezeten. Nu heeft hij het zelf helemaal voor het zeggen, net als hij dat eerder op dit album had. Zouden in de toekomst ook weer veel leden van IQ hem helpen?
Treurige reden om een album weer eens op te zetten...

Weather Report - Live in Tokyo (1972)
De Oostenrijks-Amerikaanse jazzlegende Joe Zawinul overleed afgelopen week in Wenen op vijfenzeventig-jarige leeftijd. Terecht werd hij om zijn keyboardprestaties geprezen, eerst bij Miles Davis op albums als 'In a Silent Way' en 'Bitches Brew', later met Weather Report. Hij was één van de pioniers van de elektrische jazz. Op dit album is een vroege versie van Weather Report te horen.
Bij het schikken van je cd's kom je soms iets tegen dat je vergeten was...

SI Compilation Disc Too (1993)
De erfenis van SI Music bestaat behalve uit een hele berg albums ook uit vijf samplers. Drie met werk van het label en twee zogeheten 'Compilation Discs'. Dit was de tweede, met daarop een verzameling van een aantal bekendere neo-prog bands. Op deze cd vinden we de vergeten voormalig IQ-zanger Paul Menel en NO, het nooit van de grond gekomen project van Clive Nolan en Martin Orford.
Vreemde Fransen...

Magma - Udu Wudu (1976)
Onder leiding van drummer Christian Vander was Magma verantwoordelijk voor een nieuwe muziekstroming. De naam hiervan is 'Zeuhl', genoemd naar de unieke eigen taal waarin Magma zong. De muziek zelf combineert elementen van prog, jazz, opera, classiek en minimalistische muziek en het resultaat is vreemd maar wel uitdagend voor de liefhebbers van complexe prog en jazz.
'Bridge' was deel één van een tweeluik.

Everon - Bridge (2002)
Het andere deel is 'Flesh'. Ondanks dat we met 'Bridge' te maken zouden hebben met het hardere album van de twee moet ik heel eerlijk bekennen niet zoveel verschil te horen. Het wachten is nu op het nieuwe album 'North', dat er nu al een jaar of twee aan zit te komen. De band zal ongetwijfeld net zovel bombast laten horen als op deze schijf.
Jethro Tull - Aqualung
Deze week zat ik de dvd van 'Rock and Roll Circus' weer eens te kijken.

Jethro Tull - Aqualung (1971)
Een project van de Stones dat eigenlijk net zo beroerd is als 'The Magical Mystery Tour' van die andere bekende band. Ook dit is een nogal gedateerd gebeuren met echter niet onaardige gastoptredens van onder andere Jethro Tull. Ik bedacht me daarna dat het eigenlijk vreemd is dat ik zo'n band nooit in het zonnetje heb gezet als Week CD. Mooi moment om alle Tull-albums weer eens uit de kast te halen.
Yes was van grote invloed op bandleider Billy Sherwood...

World Trade - World Trade (1989)
Later zou Sherwood zijn invloed weer in Yes stoppen. Hij had al sinds het verschijnen van dit album contact met onder andere Chris Squire, alleen door omstandigheden zou het nog even duren voordat hij lid kon worden van de band. Dit gebeurde pas echt met het verschijnen van 'Open Your Eyes', dat niet toevallig veel weg heeft van het debuut van World Trade..
Beter laat dan nooit...

Nova - Wings of Love (1977)
Ik heb het druk deze week en als dat zo is heb ik meestal geen zin in al te complexe muziek. Een album als 'Wings of Love' van Nova is dan erg prettig. Lekkere muziek, goede muzikanten en luchtige teksten. En als het dan 's avonds flink gaat onweren past de hoes van het album ook nog eens prima bij de omstandigheden.
Zeer aangenaam album...

Big Picture - Big Picture (1993)
...gemaakt door een band waar bijna niets over te vinden is. Een combinatie van Marillion en Genesis. Met een zanger die klinkt als een mix van Jon Anderson en Geddy Lee. Niet bijster origineel maar zeer aangenaam. Jammer dat dit eigen beheer album in het verdomhoekje van de muziek terecht is gekomen. Wie zijn deze heren en wat zouden ze tegenwoordig doen?
UK -
Neo-prog uit begin jaren tachtig.

Castanarc - Journey to the East (1984)
Het is nog steeds een redelijk obscure band waar niet veel informatie over te vinden is. De band maakte slechts vier albums maakte en aan het begin van de jaren negentig hield ze op te bestaan. De muziek is een kruising tussen Genesis en Yes en heeft ook wel iets weg van Marillion, alleen met een minder dominante rol voor de gitaar en meer keyboard.
UK -
U.K. duurde slechts drie albums...

U.K. - U.K. (1978 )
...waarvan de laatste live was. Toch maakt deze supergroep nog steeds een enorme indruk. Op dit album nog met, naast John Wetton en Eddy Jobson, Allan Holdsworth en Bill Bruford. Op het tweede album zouden ze, na muzikale meningsverschillen, plaats maken voor Terry Bozzio. Ook tussen Jobson en Wetton ging het niet altijd super en besloten werd een adempauze te nemen. Deze duurde tot de reunie in 1997 en eindigde met een nieuw meningsverschil.
Eindelijk is er livemateriaal van goede kwaliteit.

Refugee - Live in Concert (2007)
Sinds tijden bezit ik twee cd's met daarop een concert van Refugee 'Live at the BBC'. Het betreft een bootleg en de kwaliteit is slechter dan slecht. Al jaren vroeg ik me dan ook af of er van hun optredens beter materiaal beschikbaar was. Eindelijk is het dan zover, er is een concert uitgebracht uit 1974. Newcastle City Hall is de locatie en het geluid voldoet aan de verwachting.
Een Japanse box...

Premiata Forneria Marconi - Absolutely Live 71-78 (1996)
... van een Italiaanse band. Dit item bevat vier cd's met livemateriaal en een fraai boekje dat helaas in het Japans geschreven is. De kwaliteit van het materiaal gaat van zeer redelijk tot zeer goed. Het resultaat is iets dat niet essentieel is maar wel zeer leuk voor de fanatieke verzamelaar.
Project van twee ex-Eloy leden.

Ego on the Rocks - Acid in Wonderland (1979)
Na 'Silent Cries and Mighty Echoes' verlieten toetsenist Detlev Schmidtchen en drummer Jürgen Rosenthal Eloy om een nieuwe muzikale richting in te gaan.
Geïnspireerd door Tangerine Dream zou dit album het eerste van een trilogie worden. Door gebrek aan commercieel succes bleef het echter bij deze ene schijf welke eind jaren negentig opnieuw op cd verscheen met veel bonusmateriaal.
Ozric Tentacles
Wie deze van de Ozric Tentacles bezit heeft geluk...

Ozric Tentacles - Vitamin Enhanced (1994)
De band besloot begin jaren negentig om hun zes albums die alleen op cassette waren verschenen opnieuw uit te brengen. Hiervoor werd een boxje ontworpen naar voorbeeld van een Kellogg's cornflakesdoos. Kellogg's zag er de grap niet van in en wilde middels een rechtzaak de doos verbieden. Zover kwam het niet want binnen een week na release haalde de band de verpakking uit de winkels.
Ark - The Dreams of Mr. Jones
Een nieuwe ontdekking...

Ark - The dreams of Mr. Jones (1988)
Het is misschien geen groot progressief meesterwerk, toch heb ik wel plezier gehad sinds ik dit album vorige week kocht. Het is typische jaren tachtig neoprog. In de slechts dertig minuten dat het album duurt is de traktatie fraaie muziek die niet al te moeilijk is. Dit met medewerking van John Jowitt, de kale man die tegenwoordig de bassist van IQ is.
Sgt Pepper

'It was twenty years ago today'...

The Beatles
- Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
Twintig? Het is inmiddels alweer veertig jaar geleden dat 'Sgt. Pepper' verscheen. Op 1 juni in Engeland en een dag later in Amerika. Vanaf het begin was menigeen het er al over eens dat dit het meest invloedrijke album ooit zou worden. Ook voor de symfo nog steeds een bron van inspiratie. Het is dan ook geen verrassing dat het bovenaan staat in veel toplijsten.

Janison Edge
Een neoprog album uit begin jaren negentig.

Shadowland - Ring of Roses (1992)
'Ring of Roses' was het debuut van de Engelse band Shadowland. Bandleider van de heren is de inmiddels wel bekende Clive Nolan die op het album ook de vocalen voor zijn rekening neemt. Het album werd uitgebracht door het ter ziele gegane label SI Music. De hier getoonde hoes is dan ook de originele. De heruitgave van Verglas is helaas voorzien door een nieuwe voorkant.
Iris - Crossing the Desert
Het bleef bij één album...

Iris - Crossing the Desert (1996)
Zo'n tien jaar geleden hadden de van Marillion bekende Ian Mosley en Pete Trewavas een instrumentaal uitstapje. Samen met de fransman Sylvain Gouvernaire maakten ze dit buitengewoon fraaie album. Helaas bleef het slechts bij dit album. Gouvernaire ben ik inmiddels uit het oog verloren. Naar verluid werkt hij al jaren aan een tweede album van Iris dat als voorlopige naam 'Big Bang' heeft.
Curved Air - Air Cut
Eindelijk op cd verschenen.

Curved Air - Air Cut (1973)
'Air Cut' was het vierde album van deze Engelse formatie. Gitarist en toetsenist Francis Monkman en violist Daryl Way waren na onenigheid over de muzikale richting vertrokken. Ze zouden vervangen worden door de dan nog zeventienjarige Eddie Jobson. Toen was hij al geweldig en dit is goed te horen op het door hem geschreven, tien minuten durende 'Metamorphosis'.
Taal - Skymind
Complexe muziek gemaakt door een Frans gezelschap...

Taal - Skymind (2002)
'Skymind' is een album dat snel de vergetelheid in gaat. Onterecht, want deze band, bestaande uit een rockband aangevuld met strijkers en fluit, maakt zeer sterke muziek. Raakvlakken zijn er met King Crimson
en Gentle Giant maar op andere momenten ook met After Crying en Isildurs Bane. Dit alles is overgoten met een typisch Frans sausje en smaakt dan ook prima.

Muziek uit een doosje...

Glass Hammer - Shadowlands (2004)
Zo zie ik over het algemeen het materiaal dat het Amerikaanse Glass Hammer maakt om eerlijk te zijn wel. Muziek waarvan lijkt dat het door een computer gemaakt is. Uitzonderingen hierop zijn 'On to Evermore' en ook dit album zit weer aan de juiste kant van de streep. Toch hun laatste album ook maar eens luisteren.

Postuum uitgebracht album van de gitarist van Solaris...

Cziglán István - Seven Gates of Alhambra (1999)

Ondanks dat het wel te horen is dat 'Alhambra' niet door de originele bedenker is afgemaakt is het een indrukwekkend album geworden. Alleen al de overduidelijk enorme moeite die er door de vrienden van de gitarist in is gestoken maakt het tot een fraai werk. Dit blijkt onder andere uit de verzorgde verpakking. Aanrader voor liefhebbers van de Hongaarse band Solaris.

Het tweede album van het Italiaanse H2O is verrassend in het Engels gezongen.

H20 - Due (2001)
Een smaakvolle melange van neoprog en klassieke Italiaanse symfo wordt in vier lange songs overtuigend gepresenteerd. Het geheel is met een fraaie hoes uitgebracht door het Italiaanse label Kaliphonia. Zou dit het laatste wapenfeit geweest zijn of is er nieuw materiaal in de maak?

Het is alweer acht jaar geleden...

Timothy Pure - The Island of the Misfit Toys (1999)
...dat het derde album uitkwam van de Amerikaanse band Timothy Pure. Achteraf kunnen we wel stellen dat het een meesterwerk is dat nog niets aan kracht heeft verloren. Sindsdien is het stil rond de groep. Het nieuwe album 'Bones of Ghosts' is wederom uitgesteld. Zou het net zo goed worden als zijn voorganger?

Genesis - Selling England by the Pound

Pas verhuisd dus zowel de cd's als de stereo stonden ingepakt.

Genesis - Selling England by the Pound (1973)
Dan is natuurlijk het eerste wat je in de nieuwe woning doet het uitpakken van de installatie zodat er tenminste weer muziek is. 'Selling England' was bewust het eerste album dat in de speler verdween. Een reden waarom specifiek die is er om eerlijk te zijn niet, het gebeurde gewoon gevoelsmatig.

Tim Blake - Blake's New Jerusalem

Halverwege de jaren zeventig maakte Tim Blake twee unieke albums.

Tim Blake - Blake's New Jerusalem (1977)
Na zijn vertrek uit Gong tourde Blake met een band die de naam Crystal Machine droeg. Dit was tevens de titel van zijn eerste solo-album. 'Blake's New Jerusalem' was de tweede en wat mij betreft ook de beste van de twee. Blake's Mini Moogs en EMS Synthi knallen op dit meesterwerkje als nooit tevoren en het resultaat is dan ook niet te overtreffen.

Steve Hackett - Voyage of the Acolyte

'Cured' & 'Highly Strung' van Steve Hackett zijn opnieuw uit.

Steve Hackett - Voyage of the Acolyte (1975)
Daarmee zijn inmiddels alle albums van Hackett in remastervorm verschenen. De fanatieke fan zal ze inmiddels wel vervangen hebben door de nieuwe versies. Zelf bewaar ik de originele uitgave van 'Voyage of the Acolyte'. Alleen al omdat deze cd de eerste was die ik ooit, na lang zoeken, op een platenbeurs kocht.

Eloy - Ocean

"Was dat nou die Duitse band met die zanger met dat vreselijke accent?" 

Eloy - Ocean (1977)  
Dat vroeg ooit eens iemand aan me. We bleken het over dezelfde band te hebben en de opmerking is en was in mijn ogen ook niet terecht. De tongval van zanger en gitarist Frank Bornemann, de enige constante factor binnen de band, voegt juist iets toe aan de sfeer van de muziek. Ocean is dan ook slechts één van de vele hoogtepunten van Eloy.

Is Tangerine Dream uitwisselbaar?

Tangerine Dream - Tangents (1995)
Als je alles dat de Duitse band maakt maar niets vindt dan zal je zeggen van wel. Voor de liefhebber is het echter een bron van geweldige muziek en heeft elk album een eigen gezicht. Omdat een goede introductie tot deze band niet op één cd past bracht Virgin begin jaren negentig deze fraaie box uit met een overzicht van de periode 1973-1983.

FAF heeft weer een nieuw album...

For Absent Friends - Out of Hal (1995)
Ik weet nog goed dat dit album verscheen. Opgenomen in Hotel New York dat tevens de hoes siert. Zoals op die foto ziet de omgeving er daar in Rotterdam niet meer uit. Hoge flatgebouwen zijn rond het Hotel verschenen waardoor het nog nauwelijks zichtbaar is. Toch denk ik altijd als ik langs Hotel New York rij en er een glimp van opvang terug aan dit album.

Khan - Space Shanty

Band met onder andere Steve Hillage en Dave Stewart.

Khan - Space Shanty (1972)
Rotzooi of een meesterwerk? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Ik ben beide beweringen in ieder geval wel eens tegen gekomen. Ik vind het zelf nog steeds een meer dan redelijk album dat in mijn optiek menig liefhebber van de Canterbury Scene aan zal spreken. Het album draai ik ook meer dan dat van de band die er voor zat, Arcachel.

Jakko M. Jakszyk - The Brushed Romantic Club

Een symphatieke Engelsman met een Poolse naam.

Jakko M. Jakszyk - The Brushed Romantic Club (2006)
Samen met een indrukwekkende bezetting gastmuzikanten heeft Jakszyk een fraai dubbelalbum gemaakt. Mel Collins, Robert Fripp, Gavin Harrison, Hugh Hopper, Dave Stewart, Ian MacDonald en noem maar op. Toch niet de minste namen. Niet voor niets speelde hij al in de Crimson-hoek met de 21st Century Schizoid Band. Mooi album van een zeer begaafde muzikant.

Product van componist en producer David Rohl...

Mandalaband - The Eye of Wendor (1978)
Twee albums zou hij onder deze naam maken. Dit is het tweede en tevens het beste werk. Hulp was er van een grote verzameling gastmuzikanten waaronder heel Barclay James Harvest en leden van 10CC. Bij de LP zat trouwens een boek met tekeningen en een verhaal dat een vervolg zou krijgen met een zeker tweede deel van 'The Eye of Wendor'. Zover kwam het echter nooit.

En weer zo'n exemplaar...

Red Jasper - A Midsummer Night's Dream (1993)
Wederom een album dat ooit verscheen op SI Music om vervolgens in de vergeethoek te belanden. Onder de leiding van Davey Dodds, een kluizenaar uit de heuvels van donker Engeland, maakte de band muziek die aan Jethro Tull deed denken. Hierna zouden nog twee fraaie albums volgen en ik vraag me al jaren af waar de heren nu zijn.

Een nieuwe herontdekking...

Todd Rundgren's Utopia (1974)
Het is jaren geleden dat ik dit album voor het laatst luisterde. Doordat ik een leenexemplaar verkreeg heb ik het album weer eens opgezet en ik ben verbaasd hoe goed het eigenlijk is. Uiteraard schitterend gitaarwerk aangevuld met de aanwezigheid van maar liefst drie toetsenisten. Net als het latere 'Ra' een ijzersterk album.

Een band waarvan ik de albums slecht uit elkaar kan houden...

Cast - Legacy (2000)
... ondanks dat ik ze wel goed vind. De muziek van de Mexicaanse groep onder leiding van zanger en gitarist Francisco Hernandez is nu eenmaal vrij eentonig, onder andere door de productie. Toch hebben de heren zeker kwaliteit en dat laten ze op 'Legacy', die ik zelf als één van de betere beschouw, ruimschoots horen.

Cyan - For King and Country

Een album dat in de zone 'vergeten items' is beland.

Cyan - For King and Country (1993)
Eén van de redenen hiervan is de verkrijgbaarheid. 'For King and Country' is een uitgave van het al lang ter ziele gegane SI Music. Het album is het debuut van Rob Reed die veel mensen zullen kennen van Magenta. Op deze, ondanks de drumcomputer, opvallend sterke cd zijn alle instrumenten en zang door hemzelf gedaan. Het werk is deels heruitgebracht op het album 'Remastered'.

OProg's weekcd's 2006

OProg's weekcd's 2005

OProg's weekcd's 2004

OProg's weekcd's 2003

© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved