OProg's Week CD/LP/DVD

Jadis

Deze CD heeft jaren in de kast gestaan zonder te draaien...

Jadis - As Daylight Fades (1998)  
Toevallig zag ik het staan toen in een stapeltje pakte om mee te nemen op vakantie een paar maanden terug. Sindsdien is het weer een veeldraaier. Jadis op haar hoogtepunt. Compacte nummers met geweldig gitaarwerk dat nergens verzandt in oeverloos gefreak. Het deed me weer terug denken aan vakantie twintig jaar geleden toen is het net verschenen album ook bij me had op de discman. De hele discografie krijgt inmiddels weer aandacht.

Galahad

De vijfde LP van OSCAR? Dit moet toch de derde zijn?

Galahad - Seas of Change (2017)  
Dat was mijn eerste vraag bij het zien van het catalogus-nummer op de vinyl uitgave. Echter waren de eerste twee albums van het label dubbelaars en kregen ze dus ook een dubbel nummer. Nu een enkel nummer omdat het werk maar uit één nummer bestaat. Dat is nu uiteraard in twee stukken geknipt en het duurt door het gesproken deel even om op gang te komen. Echter is het daarna een evenwichtig geheel dat tijd nodig heeft om te ontdekken.

Mystery

Drukte om andere zaken maakte dat ik wekenlang overbekende klassiekers draaide…

Mystery - Delusion Rain (2015)  
En daarnaast ook veelvuldig dit laatste album van Mystery op de speler gehad. Er is dankzij het Poolse label Oskar een prachtige uitgave op vinyl verschenen. Een mooie toevoeging zijn live-uitvoeringen van twee nummers, waaronder een zeer sterke versie van het titelnummer. Dit werk mag gerust één van de hoogtepunten uit de progressieve scéne genoemd worden van de afgelopen jaren.

 

OProg's weekcd's 2017

OProg's weekcd's 2016

OProg's weekcd's 2015

OProg's weekcd's 2014

OProg's weekcd's 2013

OProg's weekcd's 2012

OProg's weekcd's 2011

OProg's weekcd's 2010

OProg's weekcd's 2009

OProg's weekcd's 2008

OProg's weekcd's 2007

OProg's weekcd's 2006

OProg's weekcd's 2005

OProg's weekcd's 2004

OProg's weekcd's 2003

© 2003-2018 OJE Music OJE Web All Rights Reserved