JProg's Week CD/VINYL/DVD

Ayreon


TIP!

Een mega spektakel vanuit de 013 in Tilburg waarbij kosten nog moeite zijn gespaard. Met medewerking van tientallen artiesten is een op alle gebieden topproduct gecreëerd. Uiteraard zullen er ook zijn die dit volkomen over de top vinden.

Marco Hietala


TIP!

Hij is als zanger/bassist/gitarist niet alleen een belangrijke troef bij Nightwish, hij staat ook solo zijn mannetje. Het album was eerst in het Zweeds, nu tevens in het Engels verkrijgbaar. Zelf noemt hij het heavyprog en dat lijkt me een goede benaming.

Marjana Semkina

Sleepwalking (2020)

TIP!

Zonder pingelende compagnon is haar eerste soloalbum dromerig zoals verwacht. De mooie orkestraties maken het levendig met een progressieve invalshoek. Het rock element wordt niet vergeten. Ze kan het dus ook met anderen erbij.

Blind Ego


TIP!

Nauwelijks bekomen van het amateuristische - met een handvol publiek in een bar - dvd live concert was ik niet erg optimistisch over het vervolg. Maar een verrassend sterk pop/prog album komt uit de koker. Prima songs, goed gespeeld en gezongen.

Field Music


TIP!

Een Engelse rockband die een zeer boeiend album heeft gemaakt. Een conceptalbum zelfs over de naweeën van de eerste wereldoorlog. Het blijkt al hun achtste werkstuk te zijn. Fraaie en korte songs met veel details. Progressieve pop.

Guranfoe

Sum of Erda (2019)

TIP!

Een debuutalbum heet het hoewel ze al een jaar of acht optreden en muziek verspreiden. De veelal instrumentale en pastorale klanken waarin seventies echo's opduiken klinken nieuw en vertrouwd. Een hele goede en opvallende relatieve nieuwkomer.

The Claypool Lennon Delirium


TIP!

Een late 2019 kennismaking doordat hij in menig buitenlands proglijstje voorkwam. Zelfs in de top tien totaal. Vreemd album en waarschijnlijk door Lennon nogal wat Beatle echo's. Ik moet nog uitvinden wie nu wat doet. Een mooie ontdekking.

Marillion


TIP!

De vrienden zijn hier orkestleden die een klassieke bewerking van een doorsnee van hun oeuvre ter hand hebben genomen. Met de band erbij natuurlijk. Het klinkt goed en voegt best wat toe. En het overbrugt het wachten op het nieuwe album.


JProg's Week CD's 2019

JProg's Week CD's 2018

JProg's Week CD's 2017

JProg's Week CD's 2016

JProg's Week CD's 2015

JProg's Week CD's 2014


JProg's Week CD's 2013

JProg's Week CD's 2012


JProg's Week CD's 2011

JProg's Week CD's 2010

JProg's Week CD's 2009

JProg's Week CD's 2008

JProg's Week CD's 2007

JProg's Week CD's 2006

JProg's Week CD's 2005


JProg's Week CD's 2004

JProg's Week CD's 2003

© 2003-2020 OJE Music OJE Web All Rights Reserved