JProg's Week CD/VINYL/DVD

The Mute Gods


TIP!

Drie muzikanten in diverse bands die het samen proberen. Het tweede album alweer. Eigen gezicht, de songs, de productie, ik weet niet wat er aan mankeert. Doordat ik de zang van Nick Beggs niet echt goed vind wordt het voor mij weer geen topper.

Neal Morse


TIP!

Op de nieuwe jaargang van zijn eigen feestje speelt hij met zijn band o.a. weer twee vroegere albums integraal. De fans zullen het geweldig vinden, voor anderen is het een strontvervelende herhaling van zetten. Maar Portnoy blijft altijd boeien.

Richard Barbieri


TIP!

Japan, Porcupine Tree, tal van samenwerkingen en twee soloalbums lang geleden. Tijd voor een vervolg. Veel analoge toetsen, maar ook en hele lijst voor mij onbekende gasten. Ambient-achtige muziek in een Eno-stijl. Sfeervol en toegankelijk.

Tim Bowness


TIP!

Een lijst gastbijdragen, van Ian Anderson tot Bruce Soord, maar alles blijft onmiskenbaar de Tim Bowness stijl houden. Een conceptalbum over een musicus in zijn nadagen. Niet verrassend maar weer een beetje anders. Gemixed door Steven Wilson.

Knight Area


TIP!

Het is er toch van gekomen. Een album dat loopt als een trein. De juiste versnellingen en rustpunten met een opvallende rol voor gitarist Mark Bogert. Die strooit met oorstrelende solo's. Energieker dan ooit, geen moment van verveling.

Kate Bush


TIP!

Kate Bush and The K Fellowship heet het eigenlijk met zang, theater, film en dans. Drie "Acts" met werk van met name Hounds of Love en Aerial. De dialogen van "Act Two" zijn zonder beeld wat saai, de rest maakt alles goed. Komt er nu ook nog een DVD?

The Dear Hunter


TIP!

Niet alleen hier is deze band volledig onder de radar gebleven. Aanvankelijk een solo project van ene Casey Crescenzo, inmiddels een concept dat al vijf albums omvat. Overduidelijk Amerikaans en het waaiert alle kanten op. Een ontdekking.

Mike Oldfield


TIP!

Het derde album 'Ommadawn' is het meest geliefd bij zijn fans. Een terugkeer naar de akoestische stijl hiervan waarbij alle instrumenten door hemzelf worden gedaan. Niet vernieuwend maar vertrouwd. Voor vinyl gemixed maar digitaal kan ook.

Klaus Schulze


TIP!

Hij woont middenin een bos en nieuwe muziek of optredens hoeven we niet meer van hem te verwachten. Ondertussen worden heruitgaven van oude albums uitgebracht. Deze zat ooit in een box en is nu los verkrijgbaar. Uniek en goed.

Ulver


TIP!

Onnavolgbaar blijft deze band, zowel qua stijl als onderwerp- en repertoirekeuze. Bij deze filmmuziek is het rockelement verdwenen. Een beeldverhaal met geluid waarbij de sfeer het belangrijkste element is. Wat zal het vervolg nu weer zijn?

JProg's Week CD's 2016

JProg's Week CD's 2015

JProg's Week CD's 2014


JProg's Week CD's 2013

JProg's Week CD's 2012


JProg's Week CD's 2011

JProg's Week CD's 2010

JProg's Week CD's 2009

JProg's Week CD's 2008

JProg's Week CD's 2007

JProg's Week CD's 2006

JProg's Week CD's 2005


JProg's Week CD's 2004

JProg's Week CD's 2003

© 2003-2017 OJE Music OJE Web All Rights Reserved