JProg's Week CD/VINYL/DVD

Vasil Hadzimanov Band

Lines in Sand (2019)

TIP!

Moonjune Records staat garant voor het kennismaken met voor mij onbekende artiesten. Dit keer uit Servië. Een band rond toetsenist en componist Vasil Hadzimanov. Krachtige fusion met Balkan invloeden. Spelen kunnen ze. Vertrouwd en bijzonder.

Dream Theater


TIP!

Het vorige album was voor velen een brug te ver van de metal-sound. De band heeft zich hervonden en is teruggekeerd naar een steviger en bekender geluid. Vernieuwend is het niet maar wel een revanche met een goed en degelijk album.

Ed Wynne


TIP!

Een soloalbum van Ed Wynne, oprichter en creatieve roerganger van de Ozric Tentacles. Hij doet wel meer zelf dan met de band, maar het zou zo maar als Ozric-album uitgebracht kunnen zijn. Geen verrassing dus of het zou juist dat zijn.

The Neal Morse Band


TIP!

Hij maakt te veel muziek die herhalingen van eerder werk zijn. Zelfs de albumhoezen gaan op elkaar lijken. Maar, verrassend, klinkt deze opeens fris en energiek. Een opvallende rol van gitarist/zanger Eric Gillette. Die wordt echt goed.

Steve Hackett


TIP!

Van alle muzikanten met een Genesis verleden is Hackett het meest actief. Genesis-albums live en nu weer soloalbum nummer zesentwintig. Dit keer met heel wat gasten die hem bijstaan maar zijn kenmerkende stijl niet verstoren.

Xavi Reija


TIP!

Moonjune trakteert ons vaak op onbekende artiesten. Xavi Reija met zijn band dit keer. Tony Levin is ook van de partij, altijd druk. Het is geen gemakkelijke kost. 'Fusion' met afwisselend een donker ambient karakter die verrassend goed is.

Moongarden


TIP!

Lang geleden was “The Gates of Omega” een topper. Daarna maakte de band nog een aantal albums maar zo goed als die werd het niet meer. Ze bestaan nog steeds en de sfeer is weer als vanouds. Vooral het gitaarwerk is opnieuw subliem.


JProg's Week CD's 2018

JProg's Week CD's 2017

JProg's Week CD's 2016

JProg's Week CD's 2015

JProg's Week CD's 2014


JProg's Week CD's 2013

JProg's Week CD's 2012


JProg's Week CD's 2011

JProg's Week CD's 2010

JProg's Week CD's 2009

JProg's Week CD's 2008

JProg's Week CD's 2007

JProg's Week CD's 2006

JProg's Week CD's 2005


JProg's Week CD's 2004

JProg's Week CD's 2003

© 2003-2019 OJE Music OJE Web All Rights Reserved