Twinspirits

Twinspirits - Legacy

Label:
Lion Music Bandsite: twinspirits
Jaar:
2011 Duur: 61:07
Recensent: OProg Datum 05-2011
Waardering:

Om eerlijk te zijn moest ik toch even diep graven om er achter te komen waar ik Daniele Liverani ook al weer van kende toen dit schijfje van Twinspirits op de deurmat plofte. Het bleek van een album te zijn waar ik eerder een review over schreef, Cosmics. Dit was een goed album zonder echt een eigen gezicht te hebben, wat ook meteen het grootste probleem was en de reden dat het al vrij lang zonder te draaien in de kast staat.

'Legacy' is het derde album van Twinspirits en zou harder, dynamischer en samenhangender moeten zijn dan haar twee voorgangers. Die ik overigens niet ken. Vrij snel is te horen dat het geluid prima in orde is, maar ook dat het niet echt een progressief werk is in de zin van het woord. Het is snel duidelijk welke kant de muziek op gaat, hoewel het toch niet altijd heel erg voorspelbaar is. Het eerste deel bestaat vooral uit stevige metal terwijl het tweede deel meer prog-metal beslaat. Dit is een lang nummer in vijf delen dat de naam 'The Endless Sleep' draagt. Met Goran Nystrom heeft de band een prima zanger in huis en met een hele band om zich heen laat Liverani horen uitstekende muziek te kunnen schrijven dat liefhebbers van stevige, stoere en progressieve metal uit het rijtje Threshold, Symphony X en Redemption zeker zal kunnen bekoren.
Het enige nadeel aan dit album is dat het niet helemaal blijft hangen, daardoor klinkt het allemaal toch net iets te bekend. Maar kwaliteit is het zeker.

More T

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved