OJE Music's Best of 2018 Releases

1 Paul McCartney Egypt Station
Wie van progressieve muziek houdt mag dit niet missen. Een vernieuwer was hij al met zijn beroemde band. Maar ook op late leeftijd nog altijd op zoek naar muzikale uitdagingen.
2
OAK
False Memory Archive
De groep bestaat inmiddels uit drie man, maar dat hoor je er niet vanaf. Goede en spannende songs vol dynamiek en afwisseling. Een progressieve topper.
3
Mystery Lies And Butterflies
Het tweede album met Jean Pageau als zanger en het zevende in totaal. Een ijzersterk album waarmee Mystery laat horen dat het tot de top van de progressieve rock behoort.
4
The Pineapple Thief
Dissolution
vDit nieuwe album is een mooie stap in hun ontwikkeling. De band was al heel goed, men is weer een niveau verder. Altijd spannend en toegankelijk.
5
Riverside Wasteland
Na het overlijden van gitarist Piotr Grudzinski gaat de band als drietal verder. Sombere stemmingen zijn er nog steeds en er gebeurt veel. Niet direct grijpbaar maar de band is terug.
6
The Tangent Proxy
Andy Tillison blijft onverdroten zijn gal spuwen over actuele toestanden in de wereld. Met een uitstekende band wordt het fraai muzikaal omlijst.
7 Perfect Beings Vier
Een album bestaande uit vier delen, elk in episodes opgesplitst. Diverse sferen die tot één geheel samensmelten. Referenties van diverse aard en soort maar altijd fris en nieuw.
8

A Perfect Circle

Eat the Elephant
Met deze lichtere versie van zijn hoofdact Tool gaat het er redelijk ontspannen aan toe. Wie meer erupties wil moet op het nieuwe Tool-album wachten. Dit is anders maar zeker zo goed.
9 Crippled Black Phoenix Great Escape
Heavy, prog, postrock, metal, wie weet het? Pink Floyd is nooit ver weg. Vooral de lange afsluitende titelsong in de vorm van een tweeluik is geweldig.
10
Roine Stolt - The Flower King
Manifesto of an Alchemist
De band rond ‘Flower King' Stolt is verrassend maar prima, de songs zijn ook goed. Het album is in vijf weken gemaakt. Met meer tijd voor de uitwerking was het nog beter geweest.

Best Rock Blu-Ray's/DVD's 2018

1 Steven Wilson Home Invasion
  Drie avonden Royal Albert Hall. Mooie tracklist met ook PT werk. Boordevol afwisseling, tot zelfs danseressen toe. Topartiest, topband, fraai geregistreerd, geweldig geluid.
2
Iamthemorning
Ocean Sounds

Een ‘unplugged' set van nummers van eerdere albums. De begeleidende film vanuit een Noorse studio in een volmaakt en overweldigend landschap geeft het een extra dimensie.

3
Opeth
Garden of the Titans
De “Red Rocks” locatie is altijd een boeiend plaatje want veel show is een optreden van Opeth niet. Geconcentreerd en zonder franje speelt men een te verwachten set.

Best Prog Rock Album Covers 2018

Iamthemorning - Ocean Sounds
The Sea Within - The Sea Within
Arena - Double Vision


© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved