OProg's Best of 2013 Prog Rock Related Releases1
David Bowie
The Next Day
Al vanaf dat ik op weg naar werk voor het eerst bij toeval "Where Are We Now?" voorbij hoorde komen van onder de indruk. Een fris en modern album dat blijft boeien.
2
Black Sabbath
13

"Maak een nieuw album en vergeet dat jullie ooit nog iets hebben gemaakt na het debuut". Meer dan veertig jaar later klinkt het ook daadwerkelijk als een ijzersterke opvolger.

3 Pearl Jam Lightning Bolt
Pearl Jam heeft een schitterend nieuw album, dat de liefhebber van progresieve rock vooral in het tweede deel zal kunnen bekoren.
4 Paul McCartney NEW
Sir Paul weet niet van stoppen en doet dat dan ook niet. Wederom een album vol met pakkende nummers, overigens met fraai en modern artwork eromheen.
5
Editors
The Weight of Your Love
De electronica die mij soms deed denken aan Joy Division en New Order is weer wat verdwenen. Het resultaat is een warmer album dat heel goed bevalt.
6
Queens of the Stone Age
Like Clockwork
Vorige albums waren voor het wat grotere publiek soms wat lawaaierig. Bij deze kan ik met dat niet voorstellen. Ook 's avonds laat uitstekend te behappen.
7 Beady Eye
BE

Oasis is dood, leve Beady Eye. Na de zoveelste ruzie gingen de heren elk hun eigen kant op. Dit tweede album van deze band is in ieder geval prima in orde.

8
Jacco Gardner
Cabinet of Curiosities
Een jonge artiest in de stijl van de late sixties en vroege seventies. Het resultaat spreekt aan want hij weet zelfs 'De Wereld Draait Door' te halen.
9
Midlake
Antiphon
Een band die recht uit de 'seventies' lijkt te zijn gekomen. Zelfs de lengte van het werk is uit die tijd. Het resultaat is een vermakelijk album.
10
Nine Inch Nails
Hesitation Marks
Een erg elektronisch album dat misschien wel progressief is in de ware zin van het woord. Ondanks dat ik er aan moet wennen, een boeiend geheel.


© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved