OJE Music's Best of 2011 Prog Rock Related Releases1
Elbow
Build a Rocket Boys!
Pas na jaren doorzetten brak deze formatie uit Manchester onder leiding van zanger Guy Garvey door. Maar men blijft eigenzinnig en geeft niet toe aan de commercie.
2
Radiohead
The King of Limbs

Radiohead weet telkens van nieuw werk een onaangekondigd mysterie te maken. Passend bij de muziek van de band die onverminderd onvergelijkbaar en spannend is.

3 Noel Gallagher's High Flying Birds Noel Gallagher's High Flying Birds
De tweestrijd tussen de broers Gallagher zet zich na de split van Oasis voort. De stand is 1:0 voor Noel omdat die de betere songwriter is.
4 Snow Patrol Fallen Empires
Deze alternatieve rockband uit Schotland is ook in progressieve kringen niet onopgemerkt gebleven. Een goede beluistering maakt het duidelijk.
5
Kate Bush
50 Words for Snow
Na een trage start gedomineerd door piano volgen nummers met meer spanning die wonderlijke thema's met winterse sferen hebben.
6
Brian Eno
Drums between the Bells
Brian Eno staat voor kwaliteit in welke setting dan ook. Dit keer een samenwerking met de dichter Rick Holland. Ik geef de voorkeur aan de instrumentale versie van het album
7 Bon Iver
Bon Iver

Een Amerikaanse indie-folkband rond singer-songwriter Justin Vernon. Bon Hiver betekent letterlijk "goede winter" maar het album is ook prima.

8
Fleet Foxes
Helplessness Blues
Indiepop met Keltische folkinvloeden en teksten over de vrije natuur. Freakfolk vol experimenten en durf.
9
The Low Anthem
Smart Flesh
Nog meer indie-folk uit Amerika. Het moet niet teveel worden maar de betere komen altijd boven drijven.
10
Beady Eye
Different Gear, Still Speeding
Liam is de betere zanger maar legt het voorlopig af tegen broer Noel. Hoe zou alles als Oasis hebben geklonken als ze bijeen gebleven waren?


© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved