OJE Music's Best of 2010 Prog Rock Related Releases1
Brian Eno
Small Craft on a Milk Sea
De studio als instrument waarbij de sfeer door het geluid bepaald wordt en niet door de melodie. Gitarist Leo Abrahams en toetsenist Jon Hopkins brengen het evenwicht.
2
The Orb & David Gilmour
Metallic Spheres

Door de samenwerking met David Gilmour komt deze psychedelische ambient-techno bovendrijven. Met dank aan de karakteristieke gitaar- en zangtoevoegingen van hem.

3 Paul Weller Wake up the Nation
In Engeland 'Man of the Year' niet in de laatste plaats door dit album vol verrassingen waarin zestien songs in amper veertig minuten veel van de luisteraar vergen.
4 Joe Satriani Black Swans and Wormhole Wizards
Beter in balans en gevarieerder dan voorgaande albums waarbij stevige rock afgewisseld wordt met bijna stille songs. Zelfs een hammond en piano doemen op.
5
Ozark Henry
Hvelreki
David Bowie zei ooit dat hij Ozark Henry één van de meest interessante en gedurfde artiesten van dit moment vond. Dan maakt je nog geen prog-rock, maar Piet Goddaer kijkt wel vooruit.
6
The Ocean
Anthropocentric
Een post metalband uit Duitsland die vroegere fans teleurstelt door de gewijzigde muzikale richting. Een complexe zoektocht vol extremen zorgt voor een bijzonder spektakel.
7 Tame Impala
Innerspeaker
Deze Australische band leunt met een mix van psychedelica en seventies rock dicht tegen progressieve muziek aan.
8
The National
High Violet
In jaarlijstjes buiten de prog scene scoort deze opvalland vaak de topnotering. De eerste beluisteringen lijkt dat overdreven maar opeens wordt duidelijk waarom.
9
Kamelot
Poetry for the Poisoned
Op dit negende album zijn bij de powermetal meer symfonische elementen gevoegd dan ooit. Een mega act op festivals is opnieuw gewaarborgd.
10
Efterklang
Magick Chairs
Merkwaardige post-rock uit Denemarken met interessante aspecten. Creatief en origineel zoals je bij menig prog-band van tegenwoordig niet vindt.


© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved