SH.TG.N

SH.TG.N - SH.TG.N
Label:
MoonJune Bandsite: shthn
Jaar:
2012 Duur: 49:03
Recensent: OProg Datum 11-2012
Waardering:

Albums van Moonjune hebben meestal de eigenschap relatief snel na binnenkomst voor lange tijd op de plank in de kast te verdwijnen. Ik vraag me af of het deze keer anders zal zijn. SH.TG.N, spreek uit “Shotgun”, is een Belgische band die in 2009 geformeerd is door toetsenist Antoine Guenet. Deze maakt inmiddels deel uit van een andere band van Moonjune, te weten The Wrong Object. Dit album werd door mij een paar jaar terug goed ontvangen, maar is inmiddels langdurig in het opbergrek terecht gekomen. Alleen het beeld van de hoes is nog blijven hangen.
Ook nu is de muziek gewoon prima in orde. ‘Snoeiharde jazzrock’ las ik ergens, met de woorden ‘een jazzy versie van Led Zeppelin’. Voor mezelf niet het eerste waar ik aan moest denken, maar ik kan me iets bij deze omschrijving voorstellen. Een leuke waar ik zelf aan moest denken: Als John Coltrane in zijn laatste jaar over was gestapt op de vibrafoon en een soort metal was gaan maken, dan hadden we de muziek zoals op deze schijf gekregen. Voeg er nog een kleine dosis zang aan toe, op ‘Esta Mierda No Est Democracia’ naast in het Frans zelfs nog even in het Nederlands, om te weten wat de uitkomst zou zijn geweest.
Het eindresultaat, dit ‘SH.TG.N’, is sterk, echter vraag ik me ook deze keer af of ik er wel een echte liefhebber van ben. Een gevoel dat er vaker is met Moonjune uitgaven. Zodoende vrees ik dat, ondanks de kwaliteit, ook dit album bij mij een leven de kast in gaat.


OProg (11-2012)

Discografie:
SH.TH.N (2012)

More S

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved