Weird Owl

Weird Owl - Build Your Beast a Fire

Label:
tee pee records Bandsite: -
Jaar:
2011 Duur: 42:35
Recensent: JProg Datum 09-2011
Waardering:

Iets nieuws door terug te grijpen op iets wat er ooit was. Het lijkt een normale zaak te zijn geworden en misschien kan het ook wel niet anders. Er is al zo veel gedaan op muzikaal gebied. Weird Owl uit Brooklyn is daar duidelijk in. Crazy Horse, Neil Young, 13th Floor Elevators, Pink Floyd zijn namen die ze zelf noemen. Of ik het er ook in hoor? De genoemde namen zouden kunnen, maar meer algemeen is duidelijk dat Weird Owl muziek maakt met een sixties psychedelische inslag.
‘Build Your Beast a Fire’ is het tweede album van de band sinds hun debuut in 2009. Met vijftien overwegend mid-tempo songs weet men te boeien met brede gitaarlopen, authentiek klinkende toetsen, bijna achteloze ritmes en een goed passende, enigszins nasale zang. Heel afwisselend en vol inventieve effecten wordt daarmee een lekkere sfeer gecreëerd. Zoals op bijvoorbeeld ‘Saucer-Shaped Shadow’ waar een vroege Pink Floyd lijkt te zijn teruggekeerd.
Het gaat te ver om te zeggen dat Weird Owl iets geheel nieuws is gekomen, maar geworteld in het verleden kan het heden ook wat brengen dat gewoon goed is.

More W

© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved