Tides From Nebula

Tides From Nebula - Eartshine

Label:
Mystic Production Bandsite: tidesfromnebula
Jaar:
2011 Duur: 53:06
Recensent: JProg Datum 05-2011
Waardering:

Tides from Nebula is een viermans formatie uit Polen. Ze hebben opgetreden met Oceansize, Pure Reason Revolution en Ulver om de bekendere namen er uit te lichten. Zelfs een eigen Europese tour werd gedaan waarbij Nederland echter niet werd bezocht. Hun debuutalbum, ‘Aura’, heeft veel indruk gemaakt. Het is mij om een of andere reden onbekend gebleven maar kennelijk zijn ze voortgegaan op het muzikale pad dat gekozen was, instrumentale postrock.
Voor ‘Eartshine’ werd voor inspiratie en de juiste stemming de Poolse bergen ingetrokken. Het resultaat mag er zijn. Van klein naar groot, van traag naar snel, van veel naar weinig. Gitaar en piano die zich verdringen om de ruimte of juist die ruimte voor de ander laten. De drums en bas weten gepaste gretigheid met afgemeten leegheid af te wisselen. Alles is ingebed in smaakvolle songs die druipen van de spanning. Oceaansize lijkt een duidelijk referentie hoewel ook Mogwai zeker genoemd moet worden. Maar Tides from Nebula heeft een frisse en originele invalshoek op dit soort muziek maken.
Overigens is ‘Eartshine’ geproduceerd door Zbigniew Preisner, een wereldberoemde componist voor film- en theatermuziek. Ik ken hem alleen van zijn samenwerking met David Gilmour o.a. op ‘On an Island’ en het openluchtconcert in Gdansk in 2006. Deze Pink Floyd fan heeft blijkbaar een prima neus voor uitstekende bands. Want dat is Tides from Nebula.

More T

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved