Sub.Sience

Sub.Sience - A History of Hysterics
Label:
Eigen beheer
Site:
subscience
Jaar:
2008
Duur:
45:51
Recensent: JProg
Waardering:

Het aantal artikelen over Belgische artiesten is op de OJE Music site uiterst beperkt. En dan betreft het nog namen die niet direct in de progressieve muziek wortelen. Ozark Henry, XhohX, The Wrong Object en Vidna Obmana, dat is het wel. Een nieuwe naam kan aan dit minieme lijstje toegevoegd worden: Sub.Sience.
Sub.Sience is een viermansband in de klassieke rockbezetting: zang, gitaar, bas en drums. Sinds de oprichting in de zomer van 2001 hebben ze een aantal demo's gemaakt en nu dus het eerste complete album, ‘A History of Hysterics'. Zelf omschrijven ze hun muzikale beleving als chaotische rock met als doel een eigen sound te ontwikkelen die hysterisch, scherp, verwarrend, stevig en psychedelisch is door tonen, ritmes en geluidsgolven te vermengen.
Het resultaat is een album met elf relatief korte, afwisselende nummers. Metal- en hardrock zijn referenties die opdoemen met opvallend afwezige keyboards. Productietechnisch is alles prima in orde en direct vanaf de opener ‘Hole in the Ocean' valt de frisheid van de muziek op. De uitstekende zang van Sebastiaan Paskalis, het avontuurlijke gitaarwerk van Leander Verheyen Tsjakalov, ondersteund door de grommende bassen van Juan Manssens en Jeroen Rau's strakke drums, verraden talent en vakmanschap. Lekker gevarieerde gitaarrock waarbij steeds weer experimentjes worden gezocht. Geen lang uitgesponnen uitstapjes maar alles goed ingebouwd in uitstekend in het gehoor liggende nummers. Het inventieve ‘Distracted', ‘Shallow Home' en vooral ‘The Shame' zijn daar mooie voorbeelden van.
Sub.Sience heeft met ‘A History of Hysterics' een knap staaltje van hun kunnen afgeleverd. De verkrijgbaarheid van zulke cd's is via reguliere kanalen natuurlijk een probleem, maar in dit geval kan de bandsite uitkomst bieden. En ze spelen op 11 juni 2008 om 20:00 in Rotterdam op ‘Waterfront'.

JProg (06-2008)

Bezetting:
Sebastiaan Paskalis - zang
Leander Verheyen Tsjakalov - gitaar
Juan Manssens - bas
Jeroen Rau's - drums

Discografie:
A History of Hysterics (2008)

More S

© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved