Daryl Stuermer

Daryl Stuermer - Go
Label:
Site:
darylstuermer
Jaar:
2007
Duur:
47:44
Recensent: OProg
Waardering:

Daryl Stuermer zal door menig muziekliefhebber herkend worden als de vervanger van Steve Hackett bij de liveconcerten die Genesis sinds het vertrek van deze gitarist gaf. Helemaal uit de lucht vallen kwam deze sympathieke, uit Wisconsin afkomstige musicus niet. Eerder speelde hij op een aantal van de betere platen van violist Jean-Luc Ponty en vergezelde hij George Duke. Later zou hij ook op het soloalbum van de van ABBA bekende Frida Lyngstad spelen en opduiken op bijna elk solowerk van Phil Collins. Van zijn solocarrière was mij niet veel bekend. Bij mijn weten was het gebleven bij het in '87 verschenen en helemaal niet onaardige 'Steppin' Out'. Maar wat blijkt: de afgelopen pak-em-beet tien jaar heeft Stuermer maar liefst zes cd’s uitgebracht. Het materiaal varieerde van jazzy versies van Genesis-nummers tot albums met eigen materiaal.
Met 'Go' verschijnt nu alweer de achtste cd van de beste man. Het eerste uitgebracht op het label InsideOut. Zou Stuermer zijn aangetrokken met het oog op de nieuwe reeks concerten van Genesis waar ook hij weer van de partij is? De Amerikaanse gitarist maakt immers niet direct muziek die het schoolvoorbeeld is van pure progressieve rock. Bij beluistering van ‘Go’ blijkt dit aardig te kloppen. Wat we horen is een mix van melodieuze rock en jazz die is ontdaan van al te scherpe randjes. Het gitaarwerk van Stuermer is zoals altijd uitstekend, maar toch kan de cd me niet echt boeien. Het spel is uitstekend maar zakt al snel weg naar de achtergrond omdat de composities nou niet echt wereldschokkend zijn.
Om heel eerlijk te zijn vraag ik me af of de normale doelgroep van InsideOut ook de doelgroep is die dit album kan waarderen. Het werkstuk is zeker niet onaardig maar kabbelt voort op een manier die niet direct de aandacht trekt. Verwacht dan ook zeker geen gitaarspektakel dat klinkt zoals werk van Joe Satriani of zelfs Hackett. Een cd die, als er visite komt die niet echt gecharmeerd is van al te veel herrie, het uitstekend op de achtergrond doet. Mocht dat het geval zijn dan is het album prima te gebruiken. Bij menig symfomaan zal het echter het merendeel van de tijd in de kast doorbrengen.

OProg (4-2007)

Bezetting:
Daryl Stuermer - gitaar, keyboards
John Calarco - drums
Eric Hervey - bas
Kostia - keyboards
Leland Sklar - bas

Discografie:
Steppin' Out (1987)
Live & Learn (1998)
Another side of Genesis (2000)
Waiting in the Wings (2001)
Sweetbottom Live (2003)
Retrofit (2004)
Nylon String Collection (2005)
Rewired! The Electric Collection (2006)
Go (2007)

More S

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved