Axel Rudi Pell

Axel Rudi Pell - Tales of the Crown
Label:
Site:
axelrudipell
Jaar:
2008
Duur:
60:32
Recensent: John
Waardering:

Axel Rudi Pell heeft tijdens zijn solocarrière, hij speelde eerst een aantal jaren in de band Steeler, een respectabel aantal albums uitgebracht. Hij deed dat samen met een keur van bekende en minder bekende namen uit zijn muziekscene maar de laatste jaren heeft hij een stabiele bandbezetting weten de vinden. Opvallende verschijning daarin is de Amerikaanse zanger Johnny Gioeli. Naast het aantrekkelijke gitaarspel van Pell is dat wel een positief onderscheidende factor. De hardrock die Pell met zijn band op ‘Tales Of The Crown’ maakt is nu niet bepaald vernieuwend. Vuurvaste rocksongs die goed in elkaar zitten, maar iets extra’s is nodig anders is het allemaal wel erg dertien in een dozijn. En die broodnodige ingrediënten zijn dus het krachtige en wendbare stemgeluid van Gioeli en de uitstekende gitaarsolo’s waar Axel Rudi Pell kwistig mee rondstrooit. Alles wordt omlijst door een degelijke ritmesectie en af en toe wat keyboards.
Het heeft dus allemaal weinig met progressieve rock te maken, maar het is wel eens nodig de zinnen even te verzetten. De tien tracks op ‘Tales Of The Crown’ zijn zonder uitzondering prima, waarbij er ook nog uitschieters zijn in de vorm van ‘Higher’, Crossfire’, het slepende 'Touching my Soul', de instrumentale buitenbeen ‘Emotional Echoes’ en de gevoelige afsluiter ‘Northern Lights’. Vergeet ook de aanstekelijke titelsong niet.
Axel Rudi Pell is gewoon een voortreffelijke gitarist, alleen daar zijn er veel van. Je bijzonder te onderscheiden in de hardrock is zowat een onmogelijke opgave, dus op details moeten vaak de punten gescoord worden. En daar is men met deze heldere productie in geslaagd. Een goed album in zijn lange discografie is het resultaat. Er volgen er ongetwijfeld nog meer.


John (11-2008)

Bezetting:
Axel Rudi Pell - gitaar
Johnny Gioeli - zang
Mike Terrana - drums
Volker Krawczak - bas
Ferdy Doernberg - toetsenDiscografie:
Wild Obsession (1989)
Nasty Reputation (1991)
Eternal Prisoner (1992)
Between the Walls (1994)
Black Moon Pyramid (1996)
Magic (1997)
Oceans of Time (1998)
The Masquerade Ball (2000)
Shadow Zone (2002)
Kings and Queens (2004)
Mystica (2006)
Diamonds Unlocked (2007)
Tales Of The Crown (2008)

More P

© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved