Mirror Queen

Mirror Queen - From Earth Below
Label:
tee pee records Bandsite: mirrorqueen
Jaar:
2011 Duur: 53:38
Recensent: JProg Datum 04-2011
Waardering:

Tee Pee Records heeft nogal wat bands in de stal die mij niet bekend zijn. Mirror Queen is er zo één. De band is ontstaan uit de resten van de New Yorkse groep Kreisor. Die kende ik ook al niet, naar ik begrijp speelde die band redelijk succesvolle hardrock. Mirror Queen zet die stijl voort. Met een bezetting van zang/gitaar (Kenny Kreisor), drums, bas en een tweede gitarist wordt met onder meer als referenties Deep Puple en Hawkwind psychedelische hardrock ten gehore gebracht.
Als het progressief is moet het iets nieuws toevoegen voorbijgaand aan de discussie over de progressieve intenties van de gerefereerde namen. Met de tien nummers op ‘From Earth Below' is snel duidelijk dat we hier te maken hebben met weliswaar goede muziek, maar niet iets wat direct als progressief bestempeld moet worden. Op zich is dat geen punt, maar daar is de sound en productie teveel retro voor.
Mirror Queen is meer een groep die als festivalband met veel volume, pakkende refreinen en tijdloze gitaarlopen het grotere publiek zal weten te boeien. Gezien de aanstaande Europese tournee waarbij in Nederland Baroeg in Rotterdam aangedaan wordt, lijkt dat te kloppen. Geen complex gedoe, maar recht op het doel af. En waarom ook niet op zijn tijd?

More M

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved