Marbin

Marbin - Breaking the Cycle

Label:
MoonJune Bandsite: marbin
Jaar:
2011 Duur: 43:13
Recensent: JProg Datum 05-2011
Waardering:

De kern van Marbin wordt gevormd door de Israëlische saxofonist Danny Markovitch en zijn landgenoot, gitarist Dani Rabin. Vandaar de bandnaam. In Amerika werd door dit jonge tweetal samenwerking gevonden met ervaren muzikanten in de personen van drummer Paul Wertico en bassist Steve Rodby, beiden bekend van hun werk met Pat Metheny. Dit heeft geresulteerd in het tweede album, ‘Breaking the cycle', waarop voornamelijk instrumentale nummers staan behoudens een tweetal vocale gastbijdragen.
De verwachting een cd vol jazzimprovisaties en instrumentenacrobatiek te gaan beluisteren wordt niet bevestigd. Melodieuze pop- en rockingrediënten hebben voldoende ruimte om dit album ook buiten de jazz-fusion scene aantrekkelijk te doen zijn. Zelfs Midden-Oosters getinte klanklandschappen en blues gerelateerde intermezzo's passeren. Krachtige en creatieve songstructuren - alle nummers zijn van Markovitch en Rabin - zorgen voor een fris en eigen geluid. En dat is sowieso al niet eenvoudig met dit soort muziek.
Het vervolg van Marbin zal waarschijnlijk zijn om met wisselende samenstellingen de creativiteit verder te gaan exploreren. Een goede instrumentenbeheersing en een ruime ambitie zijn aanwezig.

More M

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved