Magnum

Magnum - Brand new Morning
Label:
SPV
Site:
Jaar:
2004
Duur:
55:25
Score:
Door:
JProg (09-04)

Magnum heeft met 'Brand New Morning' een uitstekende opvolger van het uit 2002 stammende 'Breath of live'. Het duo Clarkin-Catley heeft de line-up van dit album weten voort te zetten en de "Pomp Rock" van de band wordt direct overtuigend neergezet door de opener en titeltrack. Maar ook het vervolg mag er zijn en na al ruim 25 jaar actief te zijn hebben de heren er nog steeds zin in. Het heeft weinig met progressieve muziek te maken, dat heeft het waarschijnlijk ook nooit gehad en is ook nooit de bedoeling geweest. Maar het is niet al te ver weg van de progrock en het zal de meeste liefhebbers hiervan wel goed bevallen. Je moet regelmatig door het tekstmateriaal, veel 'Love, last Goodbyes, hard Roads and Times to come together', heenbijten, maar dat is nooit Magnum's sterkste kant geweest. Vakmensen zijn en blijven het, goed componeren en het spelen van Magnum-muziek zullen ze nooit verleren.

Magnum - Into the Valley of the Moonking
Label:
Site:
magnum
Jaar:
2009
Duur:
58:35
Recensent: JProg
Waardering:

De sleutelwoorden bij Magnum, de muziekvariant en niet het ijsje, zijn Bob Catley (zang), Tony Clarkin (gitaar, songwriter,producer), melodische rock en altijd op zoek naar het grote publiek dat uiteindelijk vooral in Engeland redelijk gevonden werd. In het begin zaten er enige progressieve trekken in hun muziek, maar die zijn al lang verdwenen. Voor liefhebbers van prog-rock blijft het best een leuke band hoewel hun hardrock gevaarlijk naar AOR aan het neigen is.
‘Into the Valley of the Moonking’ is het vijftiende studioalbum van de band en dan is er direct de vraag of het nog iets toe gaat voegen aan wat al gemaakt is. De band zelf vindt natuurlijk van wel, want alles is nieuw en opwindend vol kleine verrassingen en interessante details.
De nummers op ‘Into the Valley of the Moonking’ zijn stuk voor stuk prima en alle bekende ingrediënten die de band al bijna veertig jaar gebruikt zitten er in. De hese zang van Catley leidt samen met de gitaarrifs van Clarkin de band doelgericht door pakkende songs. Meer van hetzelfde is het wel, powerspel op een aangename, melodische manier. Groots van opzet zoals dat van Magnum bekend is. En deze keer blijft het tot het eind fris en levendig, dat is wel eens anders geweest. Het zal niet het laatste album van de band zijn. En hoewel het ook zonder vervolg kan, mag Magnum dit doen als ze op dit niveau muziek blijft maken.

JProg (06-2009)

Bezetting:
Bob Catley - vocals
Tony Clarkin - guitar & vocals
Al Barrow - bass
Harry James - drums & percussion
Mark Stanway - keyboards

Discografie:
Kingdom of Madness (1978)
Magnum II (1979)
Chase the Dragon (1982)
The Eleventh Hour (1983)
On A Storyteller's Night (1985)
Vigilante ( 1986)
Wings Of Heaven (1988)
Goodnight L.A. (1990)
Sleepwalking (1992)
Keeping The Nite Light Burning (1993)
Rock Art ( 1994)
Breath Of Life (2002)
Brand New Morning (2004)
Princess Alice And The Broken Arrow (2007)
Into the Valley of the Moon King (2009)

More M

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved