Daniele Liverani

Daniele Liverani - Eleven Mysteries

Label:
Lion Music Bandsite: danieleliverani
Jaar:
2012 Duur: 52:26
Recensent: OProg Datum 10-2012
Waardering:

Danielle Liverani heeft eerder materiaal afgeleverd dat op deze site besproken is. Cosmics en Twinspirits waren de bands, in beide gevallen uitgebracht op het Finse label Lion Music. Deze twee albums waren zeker niet slecht maar ook geen top, ondanks dat bijvoorbeeld hulp werd ingeroepen van een gerenommeerde drummer als Vigil Donati. Nu is Liverani dus onder zijn eigen naam bezig. Overigens is dit niet de eerste keer, een aantal jaar terug verschenen er ook al solowerken. Zijn maatjes uit andere bands zijn daar gebleven en voor dit album staat wederom een geheel nieuwe bezetting.
Ondanks dat Liverani een zeer behoorlijke toetsenist is wordt deze rol overgenomen door Marco Zago. Zodoende is de rol van de bandleider beperkt tot die van gitarist. Ik kan niet anders zeggen dat het album sympathiek over komt. Net zoals ook vorig werk dat mijn kant op kwam dat was. Dat doet overigens niets af aan de kwaliteit van de muzikanten en de songwriter. Spelen kunnen de heren zeker en de nummers zijn ook gewoon in orde. De nummers lopen in elkaar over door middel van stukjes gesproken tekst die – gelukkig – niet heel erg lang duren en daardoor ook niet storen. De nummers zijn erg afwisselend en laten een verschillend arsenaal aan stijlen horen en daarbij ook sferen. Liverani zegt hierover zelf: “The whole musical journey of the album runs through some basics of human life and spirituality, in particular 3 aspects which are interaction of Body, Spirit &Personality and their involvement in life’s events.”
Het resultaat van dit alles zijn door de gitaar gedomineerde nummers waarbij het ‘schredden’ bepaald niet achterwege blijft. Hinderlijk is dat niet, echter ook niet origineel. Soms mist het werk misschien een beetje een eigen gezicht, maar dat doet niets af aan de kwaliteit. In zijn totaliteit draait ‘Eleven Mysteries’ dan ook prima weg. De stempel ‘gewoon goed’ kan dan ook probleemloos gegeven worden.

OProg (10-2012)

More L

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved