Lebowski

Lebowski - Cinematic

Label:
Eigen beheer Bandsite: lebowski
Jaar:
2010 Duur: 66:51
Recensent: JProg Datum 07-2011
Waardering:

Gitaar, toetsen, bas en drums. Dat is Lebowski uit Polen. Er komen een heleboel uitstekende progressieve bands uit dat land en daardoor wordt het steeds moeilijker iets onderscheidends neer te zetten. Het ontbreken van een zanger maakt dat er niet eenvoudiger op.
Het album ‘Cinematic’ is in eigen beheer uitgebracht. Opmerkelijk want de kwaliteit van de productie en artwork is bijzonder goed en fraai. Uiterst professioneel, de band is dan ook al sinds 2002 actief. Dat professionele geldt ook voor de muzikale prestaties. Een geweldige gitarist Marcin Grzegorczyk, een uitnemende toetsenspeler Marcin Luczaj en een ijzersterke ritmesectie met bas Marek Zak en drums Krzysztof Pakula. Het album is een soundtrack voor een niet bestaande film, zeggen ze zelf. Dat klopt zeker. De songs hebben een zeer filmisch karakter, zijn overwegend instrumentaal en zijn hier en daar opgesierd door gesproken fragmenten uit Poolse films. Daar krijgt een niet-Pool weinig van mee maar het geeft wel een speciaal effect.
Al met al heeft Lebowski met ‘Cinematic' een heel fraai, dromerig en gevarieerd progressief album uitgebracht met de kwaliteit die we inmiddels van Poolse bands gewend zijn. Afwisseling en sfeer alsof het een thuisbioscoop betreft. Lebowski voegt echt wat toe.

More L

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved