Allan Holdsworth

Hard Hat Area en None too Soon
Label:
MoonJune Bandsite: holdsworth
Jaar:
1993/96/2012 Duur: 41:42 & 51:06
Recensent: JProg Datum 06-2012
Waardering:

Heruitgaven zonder bonusmateriaal van oude albums zijn vaak overbodig. Evenals het reviewen ervan. Alles is daarover al geschreven en te vinden via eenvoudige zoekinstructies op internet. Zeker een zich progressief noemend medium kan zich beter richten op nieuw uitgebracht werk dan het recyclen van materiaal uit het verleden, hoe goed dat ook was en is.
Onze vrienden bij Moonjune hebben daar kennelijk geen boodschap aan want die brengen twee albums van Allan Holdsworth, ‘Hard Hat Area’ en ‘None too Soon’ gewoon opnieuw uit. Weliswaar geremastered hoewel er aan de originelen uit 1993 en 1996 weinig mankeert.
Voor wie in deze muziekscene onder een steen heeft geleefd, Holdsworth is een jazzfusion gitarist die met heel wat progressieve - o.a. Gong - en niet progressieve bands meegespeeld heeft. Maar vooral in zijn solowerk etaleert hij zijn unieke en eigenzinnige spel.
Deze heruitgebrachte albums zijn mooie voorbeelden van zijn kunnen. Met twee verschillende bandbezettingen is het natuurlijk vooral zijn jazz achtergrond die de boventoon voert.
Dus als er nog wat gemist wordt van zijn redelijk omvangrijke discografie ligt hier een kans
.

More H

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved