Blunstone & Argent

Blunstone, Colin & Argent, Rod
Label:
Redhouse
Site:
colinblunstone.co.uk
Jaar:
2001
Duur:
44:51
Recensent: OProg
Waardering:

De gemiddelde progliefhebber zal uiteraard wel weten dat Colin Blunstone en Rod Argent eind jaren zestig deel uitmaakten van The Zombies en dat ze het geweldige 'Oddesey and Oracle' uitbrachten. Na het uiteenvallen van de groep begint Blunstone een solocarrière die aanvankelijk succesvol is met een aantal behoorlijke hits. Eind jaren zeventig gaat het qua verkoop echter bergafwaarts. Er volgt een opleving als hij een hit heeft met Dave Stewart met de Motown-cover 'What Becomes of the Broken Hearted'. In de jaren tachtig maakt hij ook deel uit van The Alan Parsons Project en is hij onder andere de zanger op de hit 'Old and Wise'.
In de jaren negentig is het betrekkelijk stil rond Blunstone tot hij in 2000 besluit weer samen te gaan werken met zijn oude maatje Rod Argent. Deze had zich voornamelijk bezig gehouden met sessiewerk en in de jaren zeventig met zijn eigen band 'Argent'. Het resultaat van de samenwerking komt in 2001 uit onder de naam 'Out of the Shadows'. Het is een album met louter korte tracks waarin de compositie centraal staat. Bijgestaan door toch niet de minste sessiemuzikanten – Peter van Hooke, Mark Johns en Dave Bronze om er maar een paar te noemen – hebben ze een zeer sterk album gemaakt. Absoluut hoogtepunt is wat mij betreft 'A Girl Like That'. Sterk gitaarwerk, een pakkend en fenomenaal stukje orgel van Argent, maken het tot een meesterwerkje dat eigenlijk een wereldhit had moeten zijn. De band klinkt overigens erg strak en goed op elkaar ingespeeld.
Kortom: een album dat de symfoliefhebber die ook open staat voor wat eenvoudigere muziek zeker zal bekoren. Deze twee mannen bewijzen met dit album garant te staan voor kwaliteit.

OProg (1-2008)

Bezetting:
Colin Blunstone - vocals
Rod Argent - keyboards, backing vocals

Discografie:
Out Of The Shadows (2002)
As Far As I Can See (2004)

More B

© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved