The Atomic Bitchwax

The Atomic Bitchwax - The Local Fuzz
Label:
tee pee records Bandsite: atomicbitchwax
Jaar:
2011 Duur: 42:19
Recensent: JProg Datum 03-2011
Waardering:

The Atomic Bitchwax is een trio uit New Jersey dat zichzelf presenteert als muzikanten die een combinatie van psychedelische en seventies gitaarrock met progressieve invloeden spelen. Dat is een brede noemer waarmee ze echter in hun thuisland redelijk succesvol zijn. Daarnaast heeft de band door talloze landen getourd waaronder in Europa en hebben ze sinds de start in 1999 een vijftal albums uitgebracht. Maar dat heb ik allemaal gemist dus de eerste kennismaking komt rijkelijk laat.
Gitaar, bas, drums, dat is een bezetting waar niet gemakkelijk een eigen geluid mee neergezet wordt. Zeker niet in het volle muzieksegment waar The Atomic Bitchwax zich in beweegt. Maar de band heeft iets onderscheidend gemaakt met het album ‘The Local Fuzz'. Liefst vijftig “guitar riffs” zijn in één nummer, de titelsong, verwerkt en dat alles duurt ruim tweeënveertig minuten. En dat is knap gedaan hoewel het een redelijk vermoeiende luistersessie is. Het tempo zit er goed in en pas halverwege wordt er als welkome afwisseling wat gas teruggenomen. Black Sabbath minus zang zag ik bij de referenties staan en dat spreekt mij het meeste aan.
Het trio is uitstekend aan elkaar gewaagd en op dreef en heeft naast een goed album een song met een originele invalshoek gemaakt. Ik heb het aantal “riffs” niet nageteld, maar vijftig geloof ik direct.

More A

© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved