OProg's Best of 2014 Prog Rock Releases

1 IQ Road of Bones
De band slaagt er al vele jaren in materiaal van hoge kwaliteit af te leveren. Ook dit jaar met daarbij als bonus een extra album dat bijna net zo goed is.
2
RPWL Wanted
Toegankelijk en muzikaal met zwaarmoedige teksten. Het resultaat is helaas heden ten dage essentieel en misschien wel het beste werk van de band tot nu toe.
3
Engineers Always Returning
Ik had niet eens zo zeer op mijn netvlies dat er een nieuw album van Engineers uit zou komen. Het resultaat is - mede door de juiste lengte - een absolute veeldraaier.
4
Opeth Pale Communion
Weg is de harde kant van de band op dit album helemaal. Het resultaat is echter prima en kan zich meten met bekende klassiekers uit de seventies.
5
Pendragon Men Who Climb Mountains
Betrouwbaar maar toch weer anders met een nog grotere rol voor Nick Barrett. Desondanks een uitstekende toevoeging voor de discografie.
6
The Pineapple Thief Magnolia
De groep behoort inmiddels bij de top. Als bands als Muse en Keane een groot publiek aan kunnen spreken zou dit The Pineapple Thief toch ook moeten lukken?
7
Pain of Salvation Falling Home
Grotendeels maakt dit album gebruik van composities die reeds eerder verschenen. Echter voegen deze versies veel toe aan het origineel.
8 Steven Wilson Covers
Is het wel nieuw en is het wel prog? Ik kende slechts een enkel nummer die hij het al eens met Blackfield speelde, dus het voelt aan als een nieuw album.
9

Enchant

The Great Divide
Tien jaar hebben we moeten wachten op een nieuw werk van Enchant. Het is in alle opzichten een prima comeback van een uitstekende band.
10 Travis & Fripp Discretion
Gekocht zonder enige verwachting maar met de wetenschap dat het goed moet zitten met zulke muzikanten. Een veeldraaier voor de late uurtjes.

Best Prog Rock DVD's 2014

1 Marillion Sunday Night Above The Rain
  Zowel muzikaal als visueel prima in orde. Marillion laat zien nog steeds aan de top te staan.

Best Album Covers 2014

Pineapple Thief - Magnolia

Pink Floyd
- The Endless RiverPi

Opeth - Pale Communion


© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved