OProg's Best of 2014 Prog Rock Related Releases1
Foo Fighters
Sonic Highways
Foo Fighters is door de jaren heen gegroeid en behoort inmiddels tot de grootste bands. Met name het laatste deel van dit album zal progliefhebbers kunnen bekoren.
2
Jack White
Lazaretto

Een origineel en eigenzinnig album dat met moderne techniek ook de grenzen van het vinyl aftast.

3 Pink Floyd The Endless River
Misschien nog wel de meest vreemde eend in de lijst. Prog of geen prog? Gelet op de hoeveelheden die ik aantrof bij een grote winkelketen kan de term 'populair' ook.
4 Bruce Springsteen High Hopes
Zoals altijd weet Springsteen ook deze keer weer topkwaliteit te maken. Niet zijn beste werk, maar nog steeds van zeldzame klasse.
5
Mastodon
Once More Round the Sun
Een behoorlijk hard album dat toch steeds in de progressieve regionen opduikt. Ondanks dat het erg bevalt blijf ik dat toch maar vreemd vinden.
6
Alt-J
This is All Yours
Eigenzinnige en soms aardig minimalistische muziek. Ik blijf verbazing hebben als ik zie hoe het aanslaat bij het grote publiek.
7 Elbow
The Take Off and Landing of Everthing
Sterke band die vanuit de "indie scene" op is komen zetten. Het is populair bij het alternatieve muziekdeel van Nederland en ook aanbevolen voor lezers van deze site.
8
Leonard Cohen
Popular Problems
Het meest afwijkende werk van de lijst. Je bent een liefhebber van deze man of je bent het niet. Heerlijk voor 's avonds laat.
9
Daniel Lanois
Flesh and Machine
Bij het grote publiek heeft hij met name bekendheid door zijn werk als producer, maar zelf maakt hij ook nog steeds uitstekend materiaal.
10
U2
Songs of Innocence
Het album was gratis beschikbaar in digitale vorm voor miljoenen gebruikers van iTunes. Ondanks een matig begin zeker in het tweede deel toch sterke nummers.

Best Re-issues 2014

1 Led Zeppelin Led Zeppelin I, II, III, IV, Houses of the Holy
2
CSNY
CSNY 1974
3
Supertramp
Crime of the Century


© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved