OProg's Best of 2012 Prog Rock Releases

1 Änglågard Viljans Oega
Na twee fenomenale albums werd het achttien jaar stil rond deze cultband. De band klinkt nog steeds hetzelfde en met vier lange songs wordt de muzikale lijn prima doorgetrokken.
2
Threshold March of Progess
Even had ik verwacht dat er geen album van deze groep meer zou komen. Echter is de band helemaal terug met originele zanger Damian Wilson.
3
Rush Clockwork Angels
De inspiratie van het hechte drietal lijkt nog lang niet opgedroogd op dit twintigste album.
4
The Mars Volta Noctourniquet
Dertien korte nummers die wel extremen herbergen. Desondanks niet direct verwacht dat het toch een boeiende veeldraaier zou worden.
5
OSI Fire Make Thunder
Kevin Moore en Jim Matheos worden dit keer bijgestaan door Porcupine Tree drummer Gavin Harrison. Hij bewijst wederom een topdrummer te zijn in dit spannende geheel.
6
It Bites Map of the Past
Ondanks dat 'Map of the Past' een tijd nodig heeft om los te komen en de band pas helemaal op het einde er echt voor lijkt te gaan, is de groep verder doorgegroeid.
7
FlThe Flower Kings ow Banks of Eden
Een uitstekend en gevarieerd album is ‘Banks of Eden' beslist en de wel erg lange rustpauze heeft de band zeker goed gedaan.
8 Muse The Second Law
Een progressieve band die Wembley uit kan verkopen zie je niet snel. Dit zesde album is wederom erg sterk en zeker geen knieval voor de commercie.
9 Kaipa Vidjar
Tegen de verwachting in is dit nieuwste album van Kaipa een zeer boeiend geheel geworden. Pakkende nummers waaruit vooral de kwaliteiten van de songwriter Hans Lundin opvallen.
10 Galahad Battle Scars
Sterk vertraagd door het overlijden van toetsenist en gitarist Neil Pepper. Toch wel verrassend blijkt deze ijzersterk. Wat emotie met mensen kan doen.

Best Prog/Rock DVD's 2012

1 Led Zeppelin Celebration Day
  Eenmalig speelde Led Zeppelin in de O2 Arena. Het is ook alweer vijf jaar geleden maar uiteindelijk is dit geweldige concert nu verschenen als fraai boxje.
2
Steven Wilson
Get All You Deserve
Steven Wilson live kan haast niet tegenvallen en dat doet het gelukkig ook niet. Met een geweldige band laat hij zijn solo-materiaal horen.
3
Supertramp
Live in Paris
Van het beroemde ‘Live in Paris' was alleen de audio verkrijgbaar maar nu is het gerestaureerde beeldmateriaal voorzien van een voortreffelijk geluid op dvd/blu-ray beschikbaar. Nog steeds een een weergaloos concert.

Best Prog Rock Covers 2012

Bass Communion - Cenotaph
Beardfish - The Void
Steve Hackett - Genesis Revisited II


© 2003-2024 OJE Music OJE Web All Rights Reserved