OJE Music's Best of 2009 Prog Rock Related Releases1
U2
No line on the horizon
Er werden songs gesmeed waarin de band brede progressie laat horen zonder voorspelbaar te zijn. Een vertrouwd muzikaal meesterwerk is het resultaat.
2
Placebo
Battle for the sun

Een lesje hoe men vernieuwende elementen kort en bondig kan integreren. Vooral de titelsong is daar een prima voorbeeld van.egon

3 Rammstein Liebe Ist Fur Allen Da
Na het een paar jaar rustig aan te hebben gedaan is de band terug gekomen met een ijzersterk album. Het concert in het Gelredome was ook erg sterk.
4 Editors In this light and on this evening
De band heeft op het derde album de gitaar verwisseld voor theatrale en knorrende synthesizers waardoor de sound duisterder en boeiender is dan ooit.
5
The XX
The XX
Veel bands die niet in de progressieve hoek zitten maken heel progressieve muziek. Kale muziek, minimale gitaar- en keyboardinvullingen en aarzelende zanglijnen.
6
Pearl Jam
Backspacer
Met korte en opgeruimde songs laat de band horen de goede weg weer volledig gevonden te hebben.
7 Keane
Perfect symmetry
Pop of prog? Het blijft veel neo-prog verwantschap houden met mooie toetsen die het af en toe een symfonisch karakter geven.
8
The Black Crowes
Before the frost….
Ze kiezen de gemakkelijkke oplossing dus doen waar ze goed in zijn. Live met het publiek in de studio.
9
Chickenfoot
Chickenfoot
Ex-leden van Van Halen, Red Hot Chili Peppers en Joe Satiani. Vooral de laatste maakt het verschil, dit is niet zomaar een sologitarist bij een bandje.
10
Depeche Mode
Sounds of the universe
De eightiesrevival heeft Depeche Mode als invloedrijke band tot een betere samenwerking dan ooit gebracht. Vertrouwde kwaliteit.


© 2003-2022 OJE Music OJE Web All Rights Reserved